Skip to main content
Search

Zdrava djeca ovise o zdravom planetu

Zdrava djeca ovise o zdravom planetu

U društvu Johnson’s® naš je posao graditi bolju sutrašnjicu. Iz tog smo se razloga roditeljima i skrbnicima obvezali pružiti nježne, no učinkovite proizvode za njihovu djecu, istodobno pažljivo osmišljajući svoje formule kako bi bile nježne prema okolišu. Podupiremo svijet u kojem svako dijete može rasti i napredovati odabiranjem svrhovitih sastojaka, unaprjeđujemo održivost svoje ambalaže i pridonosimo svojim zajednicama.

 

Čisti i nježni sastojci

Jeste li znali da smo svoje proizvode preoblikovali iznutra i izvana kako bismo postavili nov standard za nježnost u svojem području?¹

Kada je riječ o djeci, strogim postupkom odabira sastojaka našim proizvodima jamče se čistoća i nježnost, i to u jednakoj mjeri kao i njihova učinkovitost. 96 % naših tekućih sredstava za čišćenje, proizvoda za njegu kose i losiona prirodnog su podrijetla i bez parabena, sulfata, ftalata i bojila. Osim toga, 2019. godine uklonili smo 50 % sastojaka iz svojih formula² kako bismo poboljšali nježnost prema dječjoj koži i cjelokupnom planetu.

Radi pružanja dodatne potpore očuvanju okoliša, služimo se sustavom patentiranim u SAD-u, nazvanim Global Aquatic Ingredient Assessment Tool™, koji nam pomaže razviti neotrovne i biološki razgradive proizvode kojima se ne šteti vodnom okolišu ni vodnim ekosustavima.

Kako napredujemo, nastavljamo osmišljavati inovacije usredotočeni na nabavu sastojaka i biološku razgradivost pri čemu vodimo računa da pažljivo odabiremo, a misao vodilja pri donošenju odluka nam je dugoročno zdravlje djece i planeta. 

Održivo pakiranje

Jeste li znali da smo uveli znatne promjene u svojoj ambalaži kojima pridonosimo suzbijanju količine ambalažnog otpada u svojem području?¹

Danas se preko 95 % naših boca može potpuno reciklirati³, a cilj nam je doći do 100 % do kraja 2021. godine.

Od 2020. godine godišnje ćemo uštedjeti preko 60 tona plastičnog otpada uklanjanjem zatvarača s pumpicom iz linije proizvoda za djecu koje ćemo zamijeniti novim zatvaračima koji se mogu reciklirati.

Nakon što smo još 2017. godine među prvima odbacili plastične štapiće u našim štapićima za uši i zamijenili ih onima papirnatima, vanjskim pakiranjem svojih štapića za uši 2021. godine uskoro ćemo uštedjeti količinu istovjetnu onoj od 30 milijuna plastičnih vrećica. To novo vanjsko pakiranje nema nimalo plastike i izrađeno je od recikliranog materijala.

Od 2022. godine u ponudi ćemo imati i mogućnost nadopune te nastojati uvoditi recikliranu plastiku u svoju ambalažu kako bismo smanjili emisije ugljika i dodatno optimizirali svoj opskrbni lanac.

Jeste li znali da je Johnson's posvećen društvenoj odgovornosti i pružanju pomoći u uspješnom razvoju svakog djeteta?

Preko 40 godina doniramo sredstva vodećim svjetskim udrugama medicinskih sestara i primalja koje imaju ključnu ulogu u početku života svakog djeteta.

Johnson & Johnson preko 20 godina partner je organizacije Save the Children® u međunarodnim nastojanjima pružanja zdravstvene skrbi, pomoći i obrazovanja obiteljima u zajednicama pogođenima krizom ili siromaštvom.

Podupiremo i UN-ovu inicijativu Every Woman Every Child, koja je osmišljena za unapređenje zdravlja i dobrobiti žena i djece diljem svijeta.

Kako napredujemo, planiramo nastaviti ulagati izniman napor kako bismo svakom djetetu pružili najzdraviji početak života, i to stupanjem u partnerstvo s vodećim dobrotvornim i nevladinim udrugama, kao i medicinskim sestrama i primaljama diljem svijeta. Težnja nam je pokrenuti i veći broj lokalnih inicijativa kako bismo pružili najbolju podršku zajednicama u kojima smo prisutni u najvećoj mjeri.

1 Te su regije Europa, Bliski istok i Afrika
2 Na temelju našega globalnog portfelja
3 Na temelju godišnjih internih podataka o prodaji iz ožujka 2020

Back to Top